Skip to content

Vanliga Frågor

Nedan har vi svarat de vanligaste frågorna vi brukar få, Besvaras inte dina frågor här kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig att svara på dina frågor och funderingar!

Vi finns på Närlinge 6, 743 71 Björklinge
Uppsala Län.

Vi har öppet måndag till fredag från kl 08:00-17:00.

Vi erbjuder gratis hämtning av bilar i hela Sverige.

Det kostar ingenting att skrota din bil hos oss på Björklinge Bildemontering AB.

För att vi ska kunna skrota bilen behöver vi bilens senast utfärdade registreringsbevis del 2 (den gula delen) samt ägarens ID. Registreringsbevis kan du beställa här. Om ägaren inte kan närvara vid överlämning behöver denne skicka in bild på sitt ID eller komma in med den till oss vid ett annat tillfälle. Vi godkänner även fullmakt från ägaren om denne inte kan närvara vid överlämning.

Det går jättebra att själv lämna in bilen till oss. Du kan även lämna in bilen själv under helgen. Registreringsbeviset del 2 måste kastas in i brevlådan som ligger vid ingången och ägaren måste då ha skrivit under registreringsbeviset.

Om du inte kan närvara vid hämtning av ditt fordon kan vi skicka hem ett skrotningsintyg. Det brukar ta 1-2 dagar från beställningsdagen att få hem detta. Om du själv vill skriva ut intyget på din skrotade bil kan du göra det på Transportstyrelsens hemsida.

Ja, vi på Björklingebildemontering tar emot utlandsregistrerade bilar också. Men för att skrota bilen i Sverige behöver du som ägare av bilen ett skrotningsintyg från en auktoriserad bilskrot så som Björklinge Bildemontering. För att vi ska kunna överlämna ett sådant intyg behöver vi fylla i uppgifterna, stämpla och signera för att det ska vara giltigt. Du som fordonsägare ska avlägsna nummerskyltarna och bifoga dem med det utfärdade skrotningsintyget till myndigheten som ansvarar för registrering och avregistrering i det landet som berörs.